Over mij

Mijn naam is Ineke Hogenkamp.
Jarenlang had ik werk dat al mijn energie opslurpte. Ondanks dat er zoveel mooie kanten aan dat werk zaten, trok het me leeg. 25 jaar lesgeven op een middelbare school was, voor mij in ieder geval, gedeeltelijk omdat ik hooggevoelig ben, 25 jaar lang over mijn grenzen gaan.

De term burn-out was nog niet zo bekend, maar achteraf gezien denk ik zeker dat hij op mij van toepassing was.

Na zo’n 20 jaar lesgegeven te hebben, ben ik naast mijn werk opleidingen gaan volgen om coach te worden. Gericht op de sociaal-emotionele problemen waar veel pubers en volwassenen tegenaan lopen, onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, niet voor jezelf opkomen, geen ruimte innemen, etc. In mijn eigen praktijk, en op de school waar ik lesgegeven heb, heb ik heerlijk als coach kunnen werken. Wat een verrijking om op een andere manier met dezelfde fantastische doelgroep te kunnen werken! Ook met de (jong)volwassenen werken vond ik heerlijk.

Inmiddels zijn we weer wat jaren verder, ben ik niet meer verbonden aan de school, en heb ik in mijn praktijk de focus verlegd naar coaching voor jongvolwassenen. Daarnaast heb ik als focus coaching bij stress en burn-out. Ik heb er een specifieke opleiding voor gevolgd bij het CSR Centrum en ben daar ook partner geworden, dus geregistreerd CSR®-coach.

Waarom mij als coach kiezen?

Omdat ik goed ben in wat ik doe. Omdat ik jou ben geweest. Ik ken het gevoel om heel graag iets te willen, maar het simpelweg niet te doen. Ik ken de uitputting, het gebrek aan energie. Ik ken de hyperfocus, het maar doorgaan op je adrenaline. Ik heb zelf ervaren hoe lastig het dan is om te doen wat goed is voor je.

 

Daarnaast heb ik natuurlijk veel geleerd als coach. De opleidingen en de trainingen die ik gevolgd heb, en nog steeds volg, zorgen ervoor dat ik professioneel kan werken en veel te bieden heb. Met de CSR®methode heb je bij mij ook een bewezen effectieve methode om met je stressklachten en burn-outklachten aan de slag te gaan.

Wil je graag weten welke coachingsopleidingen ik gedaan heb? Lees dan hier verder. 

En nu?

Je kunt hier blijven lezen tot je een ons weegt, je kunt ook even contact opnemen smile

Nog een paar dingen over mij, voor als je nieuwsgierig bent (wat ik een heel mooie eigenschap vind):

Mijn persoonlijkheid neem ik uiteraard mee in mijn werk als coach: lief, humorvol en direct.

Daarnaast voor mij heel belangrijk: Ik woon met Ernst, Teun en Boris. De eerste is mijn man, de andere twee zijn onze gezellige katten, die nog eigenwijzer zijn dan ik.

Verder is geen vakantie compleet zonder wandelschoenen, jurkje en kurkentrekker in de koffer!